Svět filmu

Partneři

Staň se součástí filmového světa

Partneři z filmového průmyslu

V průběhu studia na Prague Film Institutu budete  představeni naším odborným partnerům z filmového průmyslu, kteří mohou zásadně ovlivnit tvou budoucí kariéru. Během studia navštívíte jejich studia a provozovny a poznáte proces výroby filmů v praxi. Díky úzkému propojení školy a filmového světa budete mít možnost rozvíjet své pracovní kontakty již během studia.

Filmová produkční společnost založená mezinárodně uznávaným filmovým režisérem a producentem. Během postprodukčních prací na tvém závěrečném filmu budeš mít k dispozici jejich střižnu a zvukovou nahrávací místnost nacházející se v budově naší školy.
Filmová a televizní studio zabývající se výrobou celovečerních filmů, televizních show a reklam, dokumentárních filmů, animovaných filmů, 2D a 3D animacemi a SFX. Exkurze do studia partnera je součástí studia našich ročních studijních programů.
Hodiny praktické výuky kamery a osvětlení budou probíhat v této plně vybavené profesionální půjčovně filmové techniky (zahrnuje Sony F55, Alexa Mini a RED Monstro).  Naši studenti navíc mohou využít slevy až  70% na zapůjčení filmové techniky pro své vlastní projekty.
Přední full-servisové studio zaměřené na postprodukci, vizuální efekty a animaci. Studenti našich ročních kurzů budou mít možnost studio navštívit během exkurze a prezentace zaměřené na poznání profesionálního postprodukčního prostředí a jeho postupů v praxi.

Největší zvukové studio pro filmovou a TV produkci v ČR spolupracující s laboratořemi Dolby. V rámci ročních kurzů studio navštívíme a zjistíme, jak vypadá prostředí zvukového studia a jaké jsou nejmodernější postupy zvukové postprodukce. 

Náš partner DJI je největší výrobce filmových dronů na světě.  V rámci ročních kurzů budete mít možnost zažít několikadenní specializovaný workshop zaměřený na techniky a postupy při natáčení s drony a poznáte specifika různých typů strojů.

Distribuční a filmová produkční společnost uvádějící nové filmové tituly do kin v České a Slovenské republice. Hostující učitelé z Bohemia Motion Picture přiblíží studentům ročních kurzů filmové tvorby své praktické zkušenosti a pracovní postupy v oblasti distribuce filmů.

V rámci studia plný přístup do největší zbrojnice svého druhu v Evropě s více než 5 000 rekvizitami a k venkovní natáčecí ploše o rozloze 40 000 m2. Pro své vlastní mimoškolní projekty navíc budete mít nárok na bezplatné zapůjčení zbraní a rekvizit do výše 2 000 USD.

Audiovizuální produkční společnost se zaměřením na výrobu reklamních a filmových projektů, produktová videa a animace. Tato firma produkovala například výpravnou pohádku Princezna zakletá v čase (2020). Profesionální Video sídlí ve stejné budově jako Prague Film Institute. 

Jeden z předních světových výrobu filmových objektivů. Objektivy této společnosti byly využity např. pro natočení filmu Pán prstenů (2001). Během setkání se zástupci ze společnosti Zeiss se dozvíš bližší informace o jejich produktech a jejich praktické využití pro své projekty. 

Všichni naši studenti mají nárok na 50% slevu na pronájem rekvizit z Fundusu, oddělení kostýmů a rekvizit ve Studiu Barrandov. Barrandovský Fundus je jednou z největších půjčoven kostýmů a rekvizit v Evropě (500 000 položek), celosvětově proslulý vysokou kvalitou. 

CSFA – Česká asociace kaskadérů a bojovníků se s tebou podělí o zkušenosti během speciálních workshopů zaměřených na akční scény. Prezident asociace ti vysvětlí specifika při přípravě natáčení akčních scén, bezpečnostní rizika a způsoby koordinace kaskadérských kousků.

FilmLight je výrobce softwaru pro úpravu barev a aplikací pro zpracování obrazu. Produkty této britské firmy udávají směr v oblasti standardů kvality, spolehlivosti i výkonu. Mezi jejich klienty patří velká filmová studia, televize a malé i velké produkční a postprodukční společnosti.

Pražská půjčovna filmových rekvizit s více než 1 000 000 položek vhodná pro studentské projekty. Rekvizity jsou dělené do několika kategorií jako např. nábytek, elektro vybavení, koberce, dekorace, polštáře, hračky, světla, knihy a mnoho dalšího.

Půjčovna filmové kamerové a světelné techniky s vlastním profesionálním ateliérem kousek od centra Prahy. Studio má dlouhé pozadí a disponuje bohatým zázemí zahrnující šatny, místnosti pro make-up, technické a cateringové místnosti a kancelář. 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× How can I help you?