Prezenční studium v angličtině

Jednoleté studium filmového herectví

Náš jednoletý kurz filmového herectví probíhá angličtině a připraví Tě tak i na budoucí hereckou kariéru v zahraničí. Studium je koncipováno se silným důrazem na praktickou výuku a budeš mít šanci si zahrát až ve 20 krátkých filmech a scénkách různých stylů, včetně 2 závěrečných filmů festivalové kvality natáčených studenty našich filmových oborů. Naučíš se i speciální skilly, jako jsou bojové scény, herectví na green screenu, akcenty, taneční průprava nebo hodiny zpěvu či hry na hudební nástroj. Zprostředkujeme Ti kontakt s castingovými agenturami, režiséry, i se začínajícími filmaři. Budeš si tak postupně utvářet síť kontaktů, ze kterých můžeš později čerpat při své herecké kariéře. V rámci našeho kurzu si vytvoříš i své vlastní profesionální filmové portfolio a self-tape. Kurz se kromě herectví zaměřuje i na výuku orientace ve filmovém průmyslu a pomůže Ti s palčivou otázkou „Jak získat práci?“. Po dokončení studia získáš vysokoškolské kredity a prestižní britský vyšší odborný certifikát BTEC Level 4 HNC v oblasti Performing Arts.

HLAVNÍ VÝHODY

PROČ ZVOLIT TENTO KURZ?

Profesionální lektoři

Každý náš lektor je zároveň i skutečný profesionální herec pohybující se ve filmovém průmyslu, připravený sdílet své vědomosti a zkušenosti.

Získáš kontakty

U nás Tě propojíme s castingovými agenturami, profesionálními režiséry a nadějnými filmaři. Získej cenné kontakty, které Ti pomůžou odstartovat Tvou budoucí úspěšnou kariéru.

Výcvik bojových scén

Filmový svět je plný akčních filmů. Naučíme tě, jak držet střelné zbraně, meče, dýky, aby to vypadalo věrohodně a dostane se ti i základního tréninku bojových umění. 

Showreel a self-tape

Z Tvých nejlepších výkonů natočených během studia si vytvoříš své vlastní profesionální portfolio. To Ti po škole velmi pomůže při prosazování a získávání práce v herecké branži.

Speciální dovednosti

Přízvuky, herectví na green screenu, improvizace, tanec a hra na hudební nástroj. Během studia budeš mít možnost se seznámit se všemi těmito dovednostmi.

Jak získat práci

Výukou hereckých technik u nás studium nekončí. Program se zaměřuje i na získávání dalších praktických znalostí a poznávání filmového průmyslu. Můžeš být skvělý herec, ale také musíš vědět, jak získat práci!

Prodej své schopnosti

Profesionální portfolio

Praktické hodiny a nabízené přiležitosti v průběhu celého studia Tě povedou k vytvoření profesionálního portfolia, které bude složené z Tvých nejlepších výkonů. Showreel ti pomůže v sebepropagaci ve filmovém průmyslu a zároveň bude také sloužit k vyhodnocování tvého pokroku během studia. Všechny Tvé výkony budou natáčeny pomocí špičkového filmového vybavení, díky čemuž bude zajištěna vysoká úroveň a profesionalita výstupů. Jsme připraveni Ti poskytnout ty nejlepší příležitosti a zdroje. Díky nám budeš mít opravdovou příležitost uspět a nastartovat úspěšnou hereckou kariéru.

UČEBNÍ PLÁN

Naše škola klade velký důraz na praktickou výuku pod vedením zkušených a profesionálních herců. Náš program pokrývá nejen základy herectví, ale poskytuje také vzdělání ve znalosti filmového průmyslu, filmové analýzy a dalších dovednostech, které se Ti ve filmovém průmyslu mohou nesmírně hodit. 

Vzhledem k tomu, že celé studium probíhá v angličtině i popis učebního plánu necháváme v jazyce výuky. 

ACTING TECHNIGUES FOR FILM

You will delve into various acting techniques, including:

  • method acting
  • improvisation,
  • character development
  • emotional expression

Through practical exercises and scene work, you will develop a versatile acting toolkit.

PHYSICAL ACTING

You will learn many kinds of physical acting, including:

  • pantomime
  • body language
  • scenic movement
  • non-verbal improvisation

VOICE ACTING

Voice acting is one of the most important parts of acting craft.

You will learn:

  • accents
  • dialects
  • character development (colors of your voice)
  • dubbing

SCENE STUDY

Students will have the opportunity to analyze and perform scenes from renowned films, studying the choices made by actors and directors. This analysis helps them understand the intricacies of storytelling, character dynamics, and the collaborative nature of filmmaking.

AUDITION TECHNIGUES

We believe that auditioning is a crucial skill for actors. Our program includes dedicated sessions on audition techniques, helping students prepare for casting calls and present their best selves to industry professionals.

PERSONAL DEVELOPMENT – HOW TO GET A JOB

You will learn how to create the most suitable career plan for you. That includes short term goals, long term goals, and smart targets. Do you struggle with self-presentation? This subject will teach you how to promote yourself, what your contract must include, where you can find the opportunity to get the job, and how to negotiate with production companies, producers and with directors.

ACTION SCENES

Prague is the city with the best-established stunt groups in the world. Basics of martial arts, stunt technigues, and using film props such as guns, swords, daggers are highly required in the movie world. And you can gain all these skills during our Acting for Film course.

OPTIONAL SUBJECTS

Many times directors need to have actor who are able to dance (jazz, ballet, contemporary dance, street dance…) , play the piano or guitar and even singing is often important part of acting craft. You will have the opportunity to choose which of these additional skills you would like to learn.

PODROBNOSTI O PROGRAMU

Povinné vybavení

Všem novým studentům Pražského Filmového institutu doporučujeme, aby si přivezli či zakoupili vlastní:

  • Přenosný externí disk: minimální úložiště 1 TB
  • Notebook: doporučujeme, aby si všichni noví studenti Pražského filmového institutu přinesli vlastní osobní notebooky pro samostudium a vypracování školních úkolů.

Co je zahrnuto

Chápeme, že výběrem studia u nás děláte velký finanční závazek. Chceme se ujistit, že přesně rozumíte tomu, co vaše školné pokryje, když se rozhodnete stát se studentem Pražského filmového institutu.

  • Přednášky, workshopy a kurzy

  • Výukové materiály
  • Kvalifikace BTEC HNC Level 4 v múzických uměních
  • Green-screen a kino místnost přímo v místě studia
  • Profesionální filmová stáž pro nejlepší studenty
  • Exkurze k filmovým partnerům
  • Slevy u našich partnerů

 

Co není zahrnuto

  • Cestovní náklady
  • Poplatky za vízum a zdravotní pojištění
  • Náklady na bydlení a stravu

Praha je však stále levnější než řada dalších evropských měst. Hlavní město České republiky je velmi bezpečné a nabízí vysoký standard v oblasti bydlení i zdravotnictví.

Vyšší odborná britská kvalifikace

Po absolvování ročního kurzu filmového herectví získáte vysokoškolské kredity na studium prvního ročníku a certifikát BTEC Level 4 HNC v oblasti Performing Arts.

MÁŠ DOTAZY OHLEDNĚ STUDIA NEBO ŠKOLY?


    Antispam control captcha
    ×

    Hello!

    Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

    × How can I help you?